Lavazza cumpara Kicking Horse cu 160 de milioane de dolari

Courtesy of Lavazza

In februarie 2016, Lavazza a achizitionat brandul frantuzesc Carte Noir si cel danez – Merrild de la Jacobs Douwe Egberts . Eforturile italienilor de a se extinde dincolo de granitele Europei (si Australiei) au continuat in cursul acestui an, odata cu achizitionarea unui brand candian, Kicking Horse.

Courtesy of Kicking Horse

Kicking Horse are o istorie de doua decenii, este o companie nascuta in British Columbia. De-a lungul timpului, Kicking Horse Coffee s-a ambitionat sa comercializeze cafea boabe de cea mai buna calitate, prajita la sediul firmei. Preocupati constant de calitate, cei de la Kicking Horse au ajuns pe primul loc in topul vinzarilor de boabe de cafea din Canada, avind o companie ce numara in jur de 100 de angajati.

Pariul celor de la Kicking Horse a fost pe cafeaua organica, Fairtrade, filozofia lor fiind aceea de a-i ajuta pe fermieri sa creasca odata cu compania din British Columbia.

Courtesy of Kicking Horse

Cei doi proprietari ai Kicking Horse Elana Rosenfeld si Leo Johnson, au decis sa vinda celor de la Lavazza 80% din actiunile companie, Rosenfeld continuind sa detina cele 20% ramase din stake si de asemenea, functia de CEO in cadrul companiei.

Cit despre Lavazza, potrivit Nielsen, ocupa cca. 47% din piata cafelei din Italia, are 2700 de angajati si vinzari anuale de cca, 1,3 miliarde de euro. Aproape jumatate din cafeaua Lavazza este destinat exportului. Lavazza are 6 fabric, din care 4 in Italia, produsele companiei fiind vindute in peste 90 de tari.

Courtesy of Lavazza / Facebook

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s