Nespresso isi asigura spatele in Columbia. Pe seama fermierilor

Compania elvetiana Nespresso a semnat un parteneriat cu Blue Marble Microinsurance, un consortiu format din 8 companii de asigurare, punind pe picioare un program pilot de asigurare a micilor fermieri din Columbia. Din consortiu nu lipsesc AIG, Aspen, Hamilton, TransRe, OldMutual, Marsh & McLennan, XL Catlin, evident Zurich Insurance. Pina in clipa de fata, nu se stie precis pe ce anume se va axa programul pilot, ceea ce s-a precizat este ca se vizeaza bunastarea cultivatorilor de cafea si ca se va incerca eliminarea riscurilor privind aprovizionarea acestora. Cind anume companiile de asigurari vizeaza bunastarea clientilor, o stim cu totii.

 

Mai “ingrijorati” chiar decit companiile de asigurari par cei de la Nespresso! Ei considera ca micii fermieri infrunta riscuri semnificative, existind posibilitatea ca din cauza “schimbarilor climatice” recolta sa le fie compromisa. Pe scurt, Nespresso crede ca alte companii din industria cafelei ori din domeniul asigurarilor nu fac suficient pentru transferul acestor riscuri. Observati eleganta termenilor! Dar, nu-i asa, niste “microasigurari” vor face diferenta. In cifre, ar fi un efort financiar de peste 500 de milioane de dolari. Pe care Nespresso nu mai trebuie sa-i scoata din buzunar.

Pe concret, este vorba de cca. 70.000 de fermieri care produc cafea ce ajunge in prajitoriile celor de la Nespresso si de a caror sustenabilitate depind in buna masura si veniturile companiei elvetiene. Iata de ce au si initiat un program special, botezat “The Positive Cup“.

Courtesy of Nespresso

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s