Maurizio Cimbali, presedintele grupului Cimbali SpA, decorat de presedintele Italiei

Grupul italian Cimbali, este cel mai bine descris de brandurile sale: La Cimbali, Faema, Casadio si Hemerson. Masini profesionale pentru industria cafelei, cu 15 patente originale. Grupul actual s-a nascut in 2005, in urma fuziunii dintre doua companii din Milano, La Cimbali, fondat in 1912 – pe de o parte, si Faema – infiintata in 1945 de Carlo Ernesto Valentè. Grupul detine trei fabrici in Italia (Milano, Bergamo si Cremona), are 660 de angajati si pune pe piata in fiecare zi nu mai putin de 200 de masini profesionale de cafea, 46.000 pe an. Adevarate bijuterii! Grupul Cimbali are peste 700 de distribuitori in 100 de tari. Afara de asta, mai exista MUMAC, Museum of Espresso Coffee Machines, inaugurat in 2012, documentarea unui secol de munca, de contributii la dezvoltarea tehnologiei.

Presedintele Italiei, Sergio Mattarella, l-a distins pe Maurizio Cimbali, presedintele grupului, cu titlul de Cavaliere del Lavoro pentru contributia adusa dezvoltarii segmentului industriei constructoare de masini dedicate industriei. In fiecare an, o lista “scurta” de persoane din mediul de afaceri sint nominalizate pentru aceasta distinctie. De-a lungul timpului, Italia I-a mai distins, printre altii, pe Guglielmo Marconi sau Giovanni Battista Pirelli.

Maurizio Cimbali

Maurizio Cimbali a fost numit in Biroul Cimbali SpA in 1972, iar din 1984 a devenit presedinte, functie pe care si-a mentinut si dupa fuziunea din 2005.

In 2015, veniturile din vinzari ale Grupului Cimbali se cifrau la 159 de million de euro (cca. 80% din exporturi). Pentru a-si maximaliza veniturile, grupul s-a orientat catre segmental hi-tech, punind in circulatie espressoare super-automate.

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s