Vreti un ten curat si neridat? Comutati pe ceai

Chiar daca asta s-ar putea sa le intereseze mai mult pe doamne, trebuie sa spunem ca ceaiul lupta cu succes impotriva ridurilor! Cercetarile din ultima vreme au ajuns la concluzia ca ceaiul verde impiedica formarea ridurilor, si anuleaza efectele cauzate de radiatia ultraviolet asupra pielii, fenomenul fiind posibil gratie radicalilor liberi, catechinelor, ECGC si polifenolilor. Wow! Sa explicam?

Catechinele sint antioxidanti. De astea a auzit toata lumea. Sint niste produsi secundari rezultati din metabolismul plantei. Sint niste flavonoide. OK? Pina la urma si cititorii nostri vor fi la fel de destepti ca si noi 🙂 Problema cu antioxidantii, cu flavonoidele, sustin cei de la Linus Pauling Instititute, este ca nu actioneaza in mod semnificativ in organismal uman, abia 5% se absoarbe in corp, in schimb flavonoidele contribuie la formarea acidului uric. Reducind la esente lucrurile, rezultatele sint cele cunoscute, de reducere a stresului oxidativ, indepartarea lipidelor, mentin elasticitatea vaselor de singe etc.

Dar… nu in Europa. Aici, European Food Safety Authority a ajuns la concluzia ca doar catechinele ce provin din cacao au asemenea efecte. Dar, haideti sa ne bucuram macar de efectele asupra celulelor pielii, pe care, zice-se, compusii ceaiului verde le revitalizeaza cu mare succes.

Rooibosul, mai apoi, sau ceaiul rosu cum i se mai spune, abunda la rindul lui de quercetina, care protejeaza impotriva expunerii neasanatoase la razele UV, lupta impotriva cancerului pielii si, spre bucuria alergicilor, contine antihistamine.

Ceaiul alb, contine antiinflamatori ce mentin colagenul si elastinul din piele, de aici venind efectul de “anti-imbatrinire”.

Mai punem pe lista musetelul si ceaiul de ghimbir, desi acestea nu au absolut nimic cu camellia sinensis, ceaiul nostru cel de toate zilele.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s