Illy ataca segmentul cold brew cu un echipament dedicat pentru cafenele, restaurante si hoteluri

Steeping s-ar traduce prin muia, inmuia, imbiba, uda. Avem o problema lingvistica in a traduce “steeping pack”. Traduceti asta cum vreti. Sau hai sa nu o facem deloc. Este vorba de versiunea de steeping pack scoasa pe piata de Illy pentru ceea ce se cheama cold brew, care ar fi o metoda de preparare a cafelei la rece. De vreo doi ani, metoda aceasta face furori peste ocean. Nu e de mirare, asadar, sa vedem cum companiile din industria cafelei incearca sa se alinieze noilor tendinte. Iar Illy e o astfel de companie, cu peste 1.260 de angajati in 43 de tari, si cu profit pe anul trecut de 460 de milioane de euro. Linia urmeaza oarecum metoda – sa indraznim oare sa-i spunem “traditionala”? – a prepararii cafelei filtru, una din diferentele majore fiind temperatura apei, iar cea de a doua (esentiala): timpul.

De aici stim ce a urmat: V60, Chemex etc. Iar pe urma, apa rece. Pentru cold brew insa, dupa cum spuneam, timpul ramine un factor extrem de important. 12 ore. Pentru cafenele sau restaurante, adaugati aici si faptul ca proprietarul trebuie sa ghiceasca pur si simplu citi clienti va avea in ziua urmatoare. Exista diferente intre o cafea proaspata si una statuta. Cold brew se poate utiliza pentru prepararea bauturilor reci, cu adaos de apa, gheata, lapte, arome…

Versiunea veche arata cam asa:

Echipamentul nu difera prea mult de batrinul Toddy ce dateaza din 1964! Pe eShop-ul  celor de la Illy costa 40 de dolari. Promite o cafea cu o aciditate redusa cu 50-65% fata de alte cafele, si inseamna un container cu miner, un decantor din sticla cu capac, doua filtre reutilizabile, un dop din cauciuc si instructiunile de utilizare.

Cit despre noul pachet, anuntat peste tot in presa de specialitate, nu se stie mai nimic. Noul dripper e la fel de bine ascuns ca Jimmy Hoffa, exact cind te-ai astepta sa se zguduie planeta de reclame. Dupa cautari intense, am aflat ca noua jucarie utilizeaza un pachet de 175 de grame de cafea (cantitate, frate!), anume cafea Arabica braziliana, cu origine unica, ce se potriveste profilului de bautura preparata la rece, iar cantitatea de cafea rezultata in urma prepararii este de 2,2 litri. Daca din ce am vazut pina acum inlocuim dopul din cauciuc cu un picurator si robinet, mai adaugam un support transparent si 3 vase, poate obtinem si noua versiune.

Nu, nu despre asta vorbim, ci despre una de 4 ori mai mare! Pe care nu am vazut-o inca. Pentru cafenele, baruri, hoteluri, restaurante. Cu un trafic mediu si consumatori cit de cit avizati. Insa, despre care banuim ca arata oarecum similar. Oricita fantezie ai avea, pina la urma este un recipient cu apa ce picura peste niste cafea macinata si un filtru, iar lichidul rezultant se colecteaza intr-un al treilea vas. Pe urma, e simplu! Iata!

Foto: Illy caffe

Barry Sheldon, presedintele Illy Caffe North America, spune ca noul produs confera eficienta atit din punctul de vedere al operarii cit si al costurilor pentru partenerii din domeniul HoReCa. Nemaivorbind ca tine pasul cu tendintele vremii si ca poate reprezenta o buna sursa de venit, tinind cont ca realizarea produselor comercializate de compania italiana au un grad inalt de finisare si o linie eleganta, artistica.

Nu in ultimul rind, compania ofera pe siteul propriu o lista cu localurile unde se poate consuma cafea cold brew, in Italia, Germania, Franta, Marea Britanie. O mai buna reclama pentru acest produs e greu de imaginat.

Si pentru ca e vara si cald, tot de la Illy va recomandam si gama RTD (ready to drink), cu flacoane de 340 ml, pachete de cite 12, deci cca, 2,25 dolari flaconul.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s