Desant Honest Tea asupra Londrei

Foto: Seth Goldman / Twitter

Honest Tea este o companie infiintata in 1998 de Seth Goldman, in Bethesda, Maryland, SUA, care a avut ideea de a produce bauturi organice, fara un continut foarte mare de zahar si sa conduca afacerea dupa principiile fair trade. Cu alte cuvinte, bauturi mai sanatoase, mai curate si responsabilitate sociala.

Intr-un singur deceniu, compania ajunge pe primul loc pe nisa alimentelor naturale din Statele Unite, cu vinzari de 23 de milioane de dolari si o cerere tot mai mare. In 2007, produsele companiei se comercializau in peste 15.000 de magazine. In 2008, Coca-Cola cumpara 40 la suta din actiuni cu 43 de milioane de dolari, iar in 2011 isi adjudeca intreaga firma. In 2013, Honest Tea valora 112 milioane de dolari, cu vinzari de peste 130 de milioane de dolari anual. Cu supportul Coca-Cola, Honest Tea se comercializeaza in peste 100.000 de locatii in Statele Unite.

Astfel ca, acum, a sosit momentul intrarii pe piata britanica, unde segmentul de “herbal” si de fructe cunoaste un interes tot mai mare, conform si cu noile orientari in lifestyle-ul european.

Foto: Honest Tea

Consumatorului britanic i se propun trei variante slab-calorice: Lamiie cu miere, Portocale cu mango si Rodie – afine. Bauturile Honest Tea au fost lansate in Anglia inca de anul trecut si au deja un segment de cumparatori pentru recipientele de 375 ml cu un continut de doar 71 kcal dintre cei care isi doresc ceva revigorant on-the-go. Cele trei noi combinatii vor iesi pe piata la sfirsitul verii. Campania de marketing va fi combinata atunci cu activitati de retail, avind ca tinta zona Londrei si sud-estul Marii Britanii, in special din comunitatile urbane care vor fi incurajate sa petreaca mai mult timp in aer liber.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s