Café Watch

Trump Café: Make Dhanmondi great again!

Multa lume crede ca e o gluma, dar Donald Trump reprezinta o sursa de inspiratie pentru mine. Daca va uitati la afacerile lui, veti vedea ca e un om de succes, perspicace in afaceri. Asta ma inspira” – sustine patronul cafenelei ce poarta numele presedintelui American in Dhaka, Bangladesh.

The Trump Cafe ofera mincare chinezeasca, indiana si tailandeza, un soi de amalgam de vegetarian si fast food, prajeli, grasimi si legume BIO,  carne de pui, miel, vita si peste, cu sosuri, cu orez, cu maioneze, brinza produsa artisanal, orez prajit, inghetata, sucuri din fructe proaspete si bauturi tip Pepsi, Mirinda, 7UP.

Saiful Islam, investitorul de 29 de ani, sustine ca a trebuit sa dovedeasca autoritatilor ca este proprietarul real al localului, si ca presedintele american nu are nimic de a face cu afacerea.

Cafeneaua (sau asa-zisa cafenea) s-a deschis in ianuarie 2017, proprietarul sustinind ca Donald Trump nu este impotriva Islamului, caci altfel nu ar fi vizitat Arabia Saudita, iar deciziile lui Donald Trump nu au afectat cu nimic Bangladeshul. Oricum, majoritatea clientelei de la Trump Café este de religie islamica.

Selfie cu Donald Trump

Ca “haloimasul” sa fie general, in fundal merge un televizor setat pe CNN, iar parola la wifi este “Ivanka”. Un Trump in marime naturala, din carton, atrage clientii. Femeile par insa, de departe, cele mai fascinate de presedintele Trump, indiferent de stirile ce curg pe CNN. Negative toate.

Cafea…

Patronul localului se gindeste sa intregeasca “peisajul” cu o imagine din Casa Alba, si sa mai afiseze citiva apropiati ai lui Donald Trump, probabil din familia prezidentiala.

 De notat ca exista un “Trump Special Espresso Cappuccino” in meniu, indiferent ce inseamna asta 🙂
_________________________________________________________________________

*

Coffee Map Roastery / Bucuresti

91340a4495df471937ad4d363c1f97f3_view

Cei de la Coffee Map Roastery nu duc lipsă de metode de preparare a cafelei, de altfel se si gasesc afisate si chiar explicate pe o tabla la intrare. Oferta se intinde de la V60, Syphon, Aeropress si Clever la French Press sau Chemex, toate de la 12 lei. Nu mai putin de 14 sortimente de cafea de origine, proaspat prajita in prajitoria proprie care-i alaturi, la fel, 15 feluri de ceaiuri organice.
Cafelele au preturi intre 90 si 160 lei/kg (cu exceptia Jamaica Blue Mountain care ajunge la 670 lei/kg), iar ceaiurile bio costa 59 lei suta de grame. Cafeaua provine din Tanzania, Rwanda, Uganda, ElSalvador, CostaRica, Ethiopia, India, Kenya.

Foto: Coffee Map Roastery / Facebook

Baut in cafenea, un ceai e 11 lei, un espresso 8, un cappuccino 12, latte 13, frappe 16, iar V60 / Syphon / Aeropress / French press / Chemex 12 lei.
Lasind mirosul de cafea proaspata la o parte, mai exista aici si cite ceva de bagat in gura …

Foto: Coffee Map Roastery / Facebook

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s